solliciteren en stotteren

Op zoek naar een baan. Het beste van jezelf laten zien. Wat wil je dat ze van jou onthouden en waarom moeten ze jou hebben? Dat wil je graag vertellen, maar er gaan allerlei niet constructieve gedachten door je heen: “als er maar geen stotters komen”, “iemand die stottert nemen ze nooit aan op deze functie”, “dadelijk blijf ik helemaal vastzitten, dat gebeurde vorige keer ook”. Of je gaat synoniemen gebruiken en je zinnen veranderen, waardoor je niet meer zegt wat je eigenlijk wil zeggen.

In deze training krijg je aan de hand van twee werkmodellen inzicht en handvatten hoe je om kunt gaan met het stotteren tijdens sollicitatiegesprekken. Zo kun je rustig het gesprek in gaan, jezelf ondersteunen met constructieve gedachten en zeggen wat je wil zeggen.

De training wordt gegeven door Ellen Baten, logopedist en stotterspecialist.

  • één sessie van twee uur
  • drie vervolgsessies van een uur
  • kosten € 450,= excl. btw

Ik ben door naar de laatste ronde! Met stotteren en grapjes maken kom je toch een eind. Zonder de afspraken met jou had ik het nooit gedurfd. Laura van Beest

Het gesprek dat we tijdens de training hebben gevoerd naar aanleiding van de woorden van hoogleraar Maaike Meijer, ‘jammer dat ik stotter, maar niets te vertellen hebben is nog vervelender’, heeft mij veel zelfverzekerder gemaakt. Ik laat tijdens een sollicitatiegesprek horen wat ik te vertellen heb. Soms gaat dat vloeiend en soms komen er een paar stotters.. Ronald D.

Ik heb bij het begin van het sollicitatiegesprek een paar keer kort express gestotterd. Daarmee was voor mij de spanning eraf. Jan de L.