logopedie en zang

  • Bij koorrepetities kan ik maar een kwartier meezingen, daarna wordt het zingen vermoeiend en pijnlijk. Mijn stem wordt dan hees en er komt bijna geen geluid meer uit mijn mond.
  • Tegenwoordig kan ik maar één optreden per week met mijn band doen. Het zingen kost me te veel moeite en mijn stem wordt al tijdens het optreden schor.
  • Ik kan sinds een paar weken ineens niet meer de hoge noten zingen van de liederen die we met ons koor zingen.

Van zingen worden de meeste mensen blij. Tot je opeens de hoge tonen niet meer haalt of doodmoe terugkomt van een repetitie. Dan kan het zijn dat je met een verkeerde stemtechniek zingt. Je stem wordt teveel belast en je wordt snel hees of het doet pijn om te zingen.

Tijdens een eerste sessie kijken en luisteren we naar je spreek- en zangtechniek en gaan we snel met verbeterpunten aan de slag. Je leert vervolgens hoe je je stem goed kunt verzorgen en gebruiken zodat het zingen weer plezier oplevert.

Met Complete Zangtechniek kun je alle zangstijlen, van klassiek tot hard rock, op een verantwoorde manier uitvoeren. De methode is het resultaat van meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek door de Deense zangpedagoog Catherine Sadolin en gaat er vanuit dat iedereen kan leren zingen.

Marieke van Hal werkt met deze methode en kan zo jouw zangstem herstellen. Door je stem op een goede manier te gebruiken kun je weer volop zingen!

De stemoefeningen die ik moest doen waren heel bruikbaar en praktisch. Ze pasten goed in mijn dagschema, waardoor ik ze trouw deed. Ik merkte al snel dat het zingen makkelijker ging. Tjebbe S

Lekker om weer vol te kunnen zingen zonder pijn in mijn keel. J. Veenstra

Ik was als zanger mijn stem kwijt geraakt, wat heel beangstigend was. Door de sessies die ik gevolgd heb, voel ik me nu weer vrij, niet bang en vol vertrouwen. C. Fry