onduidelijk en snel spreken

  • Ik spreek veel te snel. Zou ik dat kunnen veranderen?
  • Mijn verhaal is niet duidelijk. Mensen begrijpen niet waar ik het over heb. Ze vinden me vaak warrig en zenuwachtig overkomen.
  • Op mijn werk en privé hoor ik regelmatig “Wat zeg je?”.

Iedereen wil graag verstaan en begrepen worden. Steeds moeten herhalen wat je zegt, verkeerd begrepen worden, of merken dat mensen maar half naar je luisteren is frustrerend en kan je onzeker maken. Dat is niet nodig.

Tijdens een eerste gesprek en met onderzoek bekijken we waar de oorzaak ligt en wat er aan te doen is. Soms kan een kleine aanwijzing of oefening al een hele verbetering opleveren en hoor je niet meer de hele dag “wat zeg je?”. Er kan ook sprake zijn van broddelen waar een intensievere behandeling op volgt.

Ik spreek duidelijker en bewuster. Er werden bruikbare oefeningen gegeven. Professionele en prettige begeleiding. Priester

Zeer gericht en doeltreffend. Gevarieerde oefeningen en goede aandacht voor de cursist. E. Kemperman

Het traject was zeer effectief en leerzaam, waarbij ook mijn persoonlijkheid en algemene gesteldheid invloed bleken te hebben op m’n spreeksnelheid en op mijn stemgebruik. Ik ervaar nu meer rust wat mijn spreken ten goede komt. Laura D. directeur theaterschool